středa 28. října 2009

Tak aspoň trošku dnes...

jsem se projel.



Přimontoval jsem napevno nosič kufru s plotnou a boční držáky textilních tašek Givi a protože počasí bylo ustálené, zajel jsem k Pcherám udělat foto s větrníkem v pozadí. Jen pro představu velikosti - ta "elektrárna", co je za vrtulí a je posazená nahoře na stožáru, je velká jako autobus.








Kufr drží i při trošku vyšší rychlosti, než je maximální povolená rychlost na dálnici... řekněme o i dost vyšší rychlosti.. dál to nebudu rozvádět ;-) Nikde nic nedrnčí, nevibruje, vše hezky pasuje.











Dnes jen krátký příspěvek. Chce se mi spát. Už teď....

Detail nosiče SW-motech Alu rack a plotny SHAD

Venku to není právě na projížďku. Ale je ještě ráno a věřím, že to dnes půjde. Zatím jsem nafotil detail uchycení plotny kufru SHAD SH  45 k nosiči Alu-rack od SW-motech pro Hondu CBF 600 (S). On je ostatně identický i pro CBF 500 a CBF 1000.


Jak jsem psal, plotna je doscela masivní, kufr má nosnost 6 kg, takže je to zřejmě dimenzovaná s ohledem na nosnost (spíše obvyklý fakt přeložení kufru uživatelem). Subjektivně mi přijde masivnější, než u kufrů Givi Monolock, což je pochopitelné, mají udanou hmotnost 3 kg. Myslím, že je to více méně srovnatelné asi s Givi Monokey (10 kg).

Na obrázku jsem označil, kde jsem dodatečně provrtal plotnu kufru a do existujících otvorů v Alu-racku jsem protáhl 2 šrouby M5 x 50. M6 jsem nepoužil proto, že jejich hlavy (ač jsem použil zápustné) by příliš vyčnívaly na plotně a mohly by bránit řádnému přicvaknutí kufru. Díky pružnosti materiálu hlavy šroubů nepřekážejí. Pod matkami je rozšířená podložka z nějakého pružného & pevného plastu (nevím, kde jsem ji sebral) a poté kovová podložka, přichyceno samojistnou matkou.



Všechny šroubové spoje jsou pomocí samojistných matek, u jednoho páru šroubů, které drží kovové "packy", jsem přidal ještě jedny matky, aby bylo možno za vyčnívající kus šroubu přichytit případně bezpečně pružný "gumycuk", bude-li třeba sloužit plotna kufru jako "zahrádka" pro převoz neskladné věci.

Dnes ještě na moto přišroubuji boční nosiče textilní brašen Givi, pokusím se nezapomenout to zdokumentovat na foto.

Padáky SW-motech k motoru jsou objednány, kdy ale přijdou, to nevím. Snad je ještě letos vyzkouším při jízdě :-)

Všem příznivcům jedné stopy a vůně dálek prima den.