neděle 31. října 2010

Vyjížďka na Slapy, reflexní vesta

Včera mi to nedalo. Měl jsem dojem, že je jeden z posledních hezkých podzimních dnů. Vyždímal jsem svoji debetní kartu od účtu, abych koupil plnou nádrž benzínu do Hondy a vyrazil jsem za mým kamarádem Erikem na Slapy, do Třebenic. Bylo krásné počasí, Slunce a teplota asi 12°C, což bylo akorát. Na Slunci fajn, v lesních úsecích sice méně, ale zase nelítala různá havěť, jako mouchy a podobně. Protože Honda byla umytá z minulého týdne, krásně se leskla :-) V pátek jsem byl na motorce v Berouně v moto S+P. Krom okukování, co budu na moto ještě potřebovat, milý Ježíšku, jsem si koupil reflexní vestu pro motorkáře. U S+P stojí 210,-Kč, je na zip a má více reflexním pruhů, než běžná vesta do auta. A hlavně za jízdy nevlaje. Pohodlně se vejde na většinu postav. A tak jsem ji tedy při výletu na Slapy vyzkoušel. Podél Vltavy na Štěchovice jsem potkal mnoho dalších motorkářů, všichni jsme se zdravili navzájem, takže jsem úplně uzdravený a letos už nechytím ani rýmu. Ve vltavském údolí krásně svítilo Slunce, jen na úbočí vrcholků se občas potulovala lehká mlha. Podzim dokonale vybarvil stráně nad řekou, no úžasné scenerie pro projížďku na moto. Po velkém čaji, který jsem si v Třebenicích dal, mě Erik doprovodil kousek na svém Transalpovi k Novému Knínu. Cestou jsme udělali zastávku na společné foto. 


Mimochodem, silnice od Slap na Knín je moc fajn, na rozdíl od štěchovické silnice, která drncá. V Novém Kníně jsme se rozloučili a ač jsem původně chtěl pokračovat na Mníšek pod Brdy, vzal jsem to klasicky na Dobříš. CBF se pak krásně lesnatým úsekem přehoupla přes hřeben Brd, pokračoval jsem na Velký Chlumec, Lážovice, Bykoš kolem lomu Čertovy schody a Koněprus do Králova Dvora. Stálo to za to ;-)

Přeji všem hezký den a mnoho příjemných km v jedné stopě.

pozn.-proč jsem koupil reflexní vestu? I kdyby jen jeden řidič navíc si mě v provozu všiml, stojí to za to. Navíc při uvažované letní dovolené v Alpách nezaškodí být zřetelněji viditelný při ostrých přejezdech ze slunečna např. do neosvětleného tunelu, či v mlze, která občas v horských úsecích či v lesích se povaluje u silnice. Stejně tak budu asi líp vidět, budeme-li s motorkami někde u krajnice stát. A ve zpětném zrcátku lépe na dálnici vidíte, že jsou parťáci za vámi v závěsu a že se neztratili.