pátek 1. října 2010

Přilba Givi X 0.8


Tak mám jinou helmu....

Měl jsem Caberg Sintesi. No fakt si na ni nemůžu nějak stěžovat. Prostorná, pohodlná pro brýlaté, nemlžila se, nehučela, nefoukalo do ní. Jen ta váha (2 kg).... Ale dalo se to. Sluneční clona, prostorné plexi, které neomezovalo zorné pole motocyklisty. Vyjímatelný vnitřek, no OK. Až tedy na tu hmotnost, ale když byla na hlavě, nebylo to nějak problematické, ačkoliv na dovolené 3 den jsem to už dost cítil.

Jenže - moje helma měla výrobní vadu. Sluneční slona se dotýkala uprostřed z vnitřní strany plastového-gumového osazení, které krylo štěrbinu, kam se clona zasouvala. A již po cca 15-20 zasunutí se přesně uprostřed utvořila drážka, spíše jen rýha, cca 0,5 - 1mm široká. Při určitém dopadu Slunce z boku jsem měl dojem, že mám na tmavém vnitřním plexi zaschlou cestičku od kapky vody, trošku to hlavně při stání na křižovatce či při unavující jízdě po dálnici odpoutávalo pozornost. Reklamoval jsem v Bikerscrownu. Vyměnili tmavé plexi, ale problém se opakoval.  Samozřejmě, protože se neřešil dotyk clona - "těsnění". Tudíž hned při převzetí reklamace jsem toto odmítl a trval na 100% odstranění problému, resp.vrácení peněz. Bikerscrown se zachoval velice korektně. Sice až po 25 dnech reklamačního řízení a po tlf.upozornění, že by se už něco mohlo pohnout, požádali o číslo účtu a vrátili mi plnou pořizovací cenu helmy (6.990,-).

I za pomoci rad a nápadů z CBF webu jsem vyzkoušel ještě nějaké helmy a zašel také do Berouna do prodejny Moto S+P se podívat na helmy Givi a vyzkoušel jsem Givi X 0.8 ve stříbrné barvě. Hmotnost reálně o čtvrt kila méně, precizní provedení, sluneční clona, perfektní vnitřek! Pro brýlaté velmi doporučuji, uspořádáno i pro klasické normální brýle a u uší je i místo na komunikaci, příp. si část výstelky můžete doplnit o s helmou dodávané větší "utěsnění" uší. Cena 4.990,-, obsluha prodejny 1A :-)

Zítra vyzkouším a napíšu dojmy.