pondělí 7. prosince 2009

Motorky mých kamarádů III. - Jirka "Jawaman" a Jawa 650 Style


Motorku mého kamaráda Jirky "Jawamana" není nutno na webu ani moc představovat. Je "provařená" v tom nejlepším slova smyslu. Dodávám - z vlastní zkušenosti - že mnoho majitelů Jawy 650 má svůj stroj právě díky osvětové práci Jirky a jeho webu. Na jeho stránkách se často i domlouvají majitelé o akcích, je tam databáze majitelů, kterou Jirka sestavuje a udržuje a samozřejmě - rozepisuje se tam o svých strojích. Popravdě, pro propagaci Jawy 650 mezi majiteli udělal asi více, než celé PR Jawy (má-li ovšem továrna alespoň one-man PR oddělení). Je hrdým vlastníkem Jawy 350/632 a 650 Style ve "VIP" verzi. Tedy, jako VIP to označuji já. Rozdíl oproti sérii jsou 17" kola, širší pneu, zda-li ještě běžně něco navíc, to nevím. Jisté je, že Jirka má svoji Stylku vyšlechtěnou, podrobila se několika úpravám a "zkrášlením" :-) A protože Jirka vede průběžně životopis svých strojů, ubyla mě práce s přemlouváním, aby něco sepsal a jemu práce, anžto nemusí psáti ničeho :-D

Takže tajemným trikem, který umožňuje dnešní 21.století, klikněte sem pro info k jeho Jawě 650 Style, nebo klikněte přesně sem a zobrazí se Vám něco o jeho neméně milovaném stroji, o Jawě 350/632.

Pokud je mi známo, dnes Jawa 650 spí zimním spánkem, jak je to u 350, to přesně nevím, za je třeba jen lehce hibernovaná, neb Jirka jako milovník kochacích jízd naposledy jezdil na 350tce a okukoval rozvoj venkova v okolí bydliště. Nebo okukoval holky. To jsem zatím nezjistil ;-)
A na čem bude Jirka jezdit, až bude velkej a bude mít delší fousy, to vím, ale říct to nesmim :-)