úterý 17. listopadu 2009

Že by poslední letošní vyjížďka?

Tak se nám v neděli, 15.11.2009, udělalo hezky.

Hezky na to, aby člověk vyrazil "ven". A protože každý cestovatel a jezdec v jedné stopě pociťuje pravidelné obsesivní příznaky v dlaních, jakmile po určité době nesvírá řidítka, tak i já musel vyrazit na silnice v možná posledním letošním příznivém počasí.

A protože ve 2 se to lépe táhne, domluvil jsem se s kamarádem Petrem. Stejně jako já dostal od manželky opušťák na neděli, vylosoval mezi svými motorkami tu, která se provětrá (vyhrála Yamaha 250, 4T enduro) a v 10 hod jsme na pumpě v Jenči oba zaparkovali stroje vedle sebe.

Naplánoval jsem poklidnou vyjížďku po vedlejších silnicích (III. a IV. třídy) na západ od Prahy. Jeneč, Unhošť, Lány, Křivoklát, "Rozvědčík", Skryje, Karlov, Nižbor, Chyňava.



Cestou jsme zastavili na focení, před obcí Lány.













Pak jsme si ve Skryjích, kousek za návsí venku na zahrádce, dali kávu a Kofolu (anžto Když ji miluješ, není co řešit!) a půl hodinky věnovali klábosení o věcech, které nás oba zajímají.

Protože od západu začala vysoká oblačnost roztahovat oponu bílých mraků, pošťouchli jsme startéry a vyrazili zpět. Cestu nám pojednou zkřížilo stádečko laní s jelenem. Teda lidi, takové "krávy" jsem ještě ve volné přírodě neviděl! Přehopsaly silnici, ale bylo vidět, že jsou to pořádné kusy, žádné "lehké laňky" a jelen měl parohy, že by v Praze do metra museli vybourat nové vstupy :-), aby mohl jet aspoň jednu stanici.

 Ještě pár fotek a pak klidnými, ale vlhkými silnicemi zpět. U Chyňavy jsme se rozloučili.

 

Silnice byly pěkné, jen bohužel často vlhké, v lesích a ve stínu, teplota také nedovolovala nějaké eskapády, protože gumy si o zahřátí mohly nechat jen zdát. Nicméně přiznávám, že na okreskách, když za to Petr vzal, jsem se jej bál tím jeho kalupem jen tak následovat a dojel jsem jej spíše na rovince, než bych sklonil koleno v zatáčkách s nejistým povrchem ;-)


Občasné jemné blátíčko asi z náklaďáků dodalo patinu našim strojům, takže nově namontované padáky SW-Motech na mojí Hondě hned vyzkoušely, jaké to je, být "zaprasený". Takže po dojezdu musela následovat 20 min očista houbou a autošamponem. Asi musím pouvažovat o prodloužení předního blatníku.

Neděle se tedy vyvedla, snad se ještě naskytne letos příležitost se projet, protože zazimovávat se mi neche.

Všem pěkný den.