sobota 17. července 2010

Caberg V2 407, nová helma v domácnosti

Moje drahá polovička potřebovala přezbrojit ochranu hlavy. Její letitá Caberg Flame už jasně dávala najevo zežloutnutím materiálu (původně bílá helma), že to na ježdění rozhodně nebude. Pravda, v posledních 7-8 letech najela se mnou tak max 60 km... Ale to se teď změní. Snad :-) A protože už nejezdí se mnou na Jawě 350/640, tak jsme šli vybírat novou helmu. Zastavili jsem se včera náhodně v Bikerscrownu v Praze. Měli pěkné slevy přileb Nitro. Bohužel, žádná Nitro ji nesedí dle představ. Navíc nosí také brýle a to je problém. Takže jsme skončili u...Ano, správně, u Caberg. Ve velikosti XS bylo několik modelů za jakž takž aktuálně pro mě příznivou cenu. Nejlépe seděla Caberg V2 407, provedení "Hellracer II" - odkaz na stránky výrobce. 

Údaje výrobce o produktu (zdroj Bikescrown):
- VNĚJŠÍ SKOŘEPINA: POLYKARBONÁT
- DVOJITÉ PLEXI: VNĚJŠÍ PLEXI ČIRÉ, ANTISCRATCH,VNITŘNÍ PLEXI KOUŘOVÉ ANTISCRATCH
- VNITŘNÍ VLOŽKA- VYJÍMATELNÁ, MOŽNO PRÁT
- NASTAVITELNÉ VĚTRACÍ OTVORY: NA VRCHU HELMY,NA BRADĚ A ZADNÍ ODVĚTRÁVÁNÍ
- RYCHLOZAPÍNÁNÍ
- DVOJITÝ ANTIVIBRAČNÍ TÝLOVÝ LÍMEC
- HOMOLOGACE ECE 22.05
- HMOTNOST 1500G
 
 
Helma je dodávána včetně obalu. Zpracování je dle prvotních dojmů na velmi dobré úrovni. Vnitřní výstelka  je vyjímatelná a dost silná, s velkými kanálky pro proudění vzduchu. Barevný potisk je velmi pečlivý (ovšem, lebky a pařáty zrovna nebylo to, kvůli čemu jsme helmu koupili :-) ) .






















Zkušenosti s jízdou na moto (na spolujezdci), jak to fouká a nefouká, dodám později. Dnešní ranní bouřka jaksi narušila plánovaný dopolední výlet :-(

Zde detail vnitřní výstelky a uspořádní výplně. Zapínání je "rychlozapínáním", vypadá to, že by to mělo dobře jít i v rukavicích.










Ještě detail "pekelníka" :-)

Všem čtenářům pěkný den.