čtvrtek 20. května 2010

Výbava na Velkou Výpravu: Hodinky na moto

Léto se blíží a chvíle pro letošní Velkou Cestu je za rohem. Snad. Teda, asi se posunuje až na srpen, ale ať. Dávám ale už do kupy potřebné věci na letošní cestu do Alp a Dolomit a na Velkou Výpravu 2011 (Holandsko-Francie/Normandie).
Tak pomalu proberu cestovatelské vybavení, které přibývá. Stan je doma (Husky, napíšu o něm), hodinky na cestu - to dnes. Přibude extra popis věcí k navigaci na moto (mobil+Nokia maps, obal, držák, BT handsfree), věci na spaní, sezení atd atd. Třeba následné dojmy a zkušenosti ostatním pomohou, aby neprošlapávali slepé uličky a případně sáhli po osvědčeném vybavení.

Casio AE-1000WD-1AVEF

Digitální hodinky sportovního střihu z kolekce Casio colection - viz blíže zde.
Tělo plast, tah - nerez, skládaný plech, pěkně opracovaný. Hodinky jsou velmi lehké, pečlivě zpracované. Vodotěsnost 10 bar/WR100m, takže jsou určeny pro běžné plavání a max tak potopení se se šnorchlem (což bohatě dostačuje pro běžný život). Hodinky umožňují nastavení časových pásem - na části displeje zobrazeno aktuální časové pásmo. Malý displej zároveň pro rychlou orientaci zobrazuje analogový náhled času. Funkce - 5 nezávislých budíku (s opakováním/bez opakování dle volby), stopky, timmer, fce letní čas (DST). Osvětlení diodou. Baterie s životností 10 let. Udávaná přesnost výrobcem: +/- 30 s/měsíc. Hodinky mají diametr 46 mm, tedy nejsou to malinké hodinky, nicméně tvar a provedení pouzdra/tahu umožňuje snadné vklouznutí pod manžetu motocyklové bundy (či jakéhokoliv oblečení, vč. společenské košile s manžetou) a do mtc.rukavic. Takže nepřekážejí, na ruce se nepřetáčejí a velmi příjemně se nosí. Displej umožňuje rychlý a snadný odečet času. Nemyslel jsem, že kdy budu nosit občas digitálky, ale na svoje určení - outdoor a motocestování jsou myslím velmi vhodné. Budík se při spaní ve stanu bude hodit, stejně tak jak vodotěsnost, bude-li při jízdě celou dobu silně pršet. Rezistence vůči otřesům z motocyklu je celkem jasná (tedy u digitálek oproti jinak mnou preferovaným a milovaným mechanickým hodinkám).


Bližší pohled na kovový tah a sponu



pohled "zezadu"


Další postřehy časem připojím.
Všem hezký den a děkuji mojí sestře za perfektní dárek :-)