pondělí 31. května 2010

VI.Setkání Jawa 650

Setkání Jawa 650 Orlické hory, přehrada Pastviny, Šlechtův palouk, 29.-30.5.2010.


Zase po roce se parta přátel, majitelů a bývalých majitelů motocyklu Jawa 650 sešla, aby spolu projela nějaký hezký kout naší země, společně pak odpoledne a večer poseděla a zažila zas trochu zábavy. Letos jsem místo naplánoval do Orlických hor. Jako rodilý Východočech to tam znám, jsou tam (třeba oproti Stč kraji) hezké silnice a naplánování akce do kempu s chatkami považuji do budoucna šťastné řešení, protože ti, co se z nějakých důvodů registrují na setkání na poslední chvíli a propásnou možnost předem zajištěného ubytování, mohou využít ubytování ve vlastním stanu.

Zocelený předvoj (Dr.Motex, Libor-Jawamaniak a asi i další) dorazil již snad v pátek, já měl sraz s Pepou "sršněm", Jirkou "Jawamanem", Martinem na pumpě OMV na D11 v sobotu brzo ráno a povedlo se i Žižimu s bílou Jawou 650 Classic dorazit na čas, takže jsme v malé skupině vyrazili od Poděbrad společně do Orlických hor. V poklidném cestovním tempu, včetně zpestření několika šílenými řidiči&řidičkami, jsme dorazili včas do kempu Šlechtův palouk. Na místě sice probíhal závěr nějakého triatlonu, takže se nám jacísi sportovci motali před řidítky, ale nic takové informační hodnoty, co by převýšilo hranice okresu. "Pan domácí", tedy správce kempu :-) s námi vyřídil ubytování (tedy party, co si včas přeze mě zařídila ubytování), nafasovali jsme povlečení a hurá na chatky. Celkem příjemné ubytování. Jen co si "mužstvo" povléklo, využilo dobrodiní restaurace v kempu pro první osvěžení (příjemně vychlazený nealko Budvar v lahvi, káva, kofola, co kdo libo) a v 12 hod bylo VI.Setkání zahájeno. Několik nezbytných pokynů a po 12.30 vyrazila kolona motocyklů (nevím ani, kolik nás bylo, 20 - 25?) směr polská hranice a podél toku Divoké Orlice přes Neratov a Orlické záhoří na Šerlich. Dokonalá silnice - njn, pomoc fondů EU :-) Po asi 3/4 hodinové pauze, kdo chtěl, šel se podívat na Masarykovu chatu na Šerlichu, jsme se vydali perfektní cestou zpět. Kamarádi, co museli již domů, nás cestou po odpoutání  opustili a již svižnějším tempem jsme chvátali na pozdní oběd do kempu. Cca 85 km vyjížďka byla akorát na to, aby dostatečně vyhládlo a kančí gulášek a pivo Rychtář zajistilo hezký začátek části, na kterou se těší asi většina účastníků. Společné rozhovory, co, kdo a kde, jak jedou naše stroje, kdo kam vyrazil minulé léto v jedné stopě, co se děje/neděje v Jawě atd. atd.

Neodpustím nyní si malou poznámku. V kempu se" zastavil" Jirka K z Jawy s.r.o. na nové Jawě 660, zřejmě prototypu. Škoda, že se nějak "nestihl zastavit" při průjezdu kolem letní zahrádky restaurace. Že by "jawisty" nepoznal? Nevím nevím, loga na oblečení nešlo přehlédnout... Dal snad vzadu v kempu řeč jen se "Sharkem 660"( který perfektně zapadl do naší party a přijel na své J 350/640 a těší se, že mu snad továrna brzo jeho očekávanou Jawu 660 vyrobí). No jo, ale my ostatní jsme asi ve věci Jawy 660 pro "továrnu" nezajímaví :-( Nebýt doyena a ryzího Jawaře Zdeňka R, který pro továrnu snad i žije a dejchá za ni, asi bych si pomyslel i něco ostřejšího. No nic...

V pozdějším odpoledni proběhl i "Bobíkův bazárek", v aukci se úspěšně vydražili Jawa-návody, seznamy ND či jiné věci (byli jste perfektní) a výtěžek byl poskytnut těm opravu potřebným. Účastníkům setkání :-) Otevřel se u pípy účet "Bob650" a výtěžek dražby byl investován do rozličných nápojů typu pivíčko, kávičky, grog, kofola...

Zábava se velmi dobře rozjela, vše bylo v poklidné, slušné a velmi přátelské atmosféře. Noví účastníci velmi dobře zapadli mezi nás, na staré firmy, které nemohli z pracovních a jiných důvodů dorazit, jsme zavzpomínali a v pozdním večeru účastníci pomalu odpadali dle míry únavy. Já tedy šel fakt brzo, byl jsem moc unavený, fakt nekecám :-)

V brzkých ranních hodinách jsem se spolu s Jawamanem, Martinem, Pepou "sršněm" rozjeli k domovům. A zatímco sobotní počasí bylo pro motoakce ideál a to na 100%, neděle ještě před 5.hodinou ukazovala na Pastvinách Slunce, ale v 7 hod v Kostelci nad Orlicí už přišel první déšť a pak pršelo, pršelo a přestávky mezi deštěm vhodně doplnily přeháňky. Přesto jsme dobře dorazili domů. A právě proto mě moc mrzí, že Žiži měl cestou domů nehodu, v 100 km/h rychlosti mu praskla zadní pneu... Žiži i s partnerkou jsou snad jakž takž OK, jen bílá Jawička je asi hodně potlučená. Žiži snad brzo podá bližší zprávu. Přeji mu rychlý návrat pevného zdraví a i jeho partnerce!

Jen co budou další fotky, rozšířím galerii a nebojte se - na dalším, VII.Setkání už se pracuje. A schválně - kdo z Vás přijede???? :-) 



Děkuji JohnyRovi za poskytnuté společné foto. Následně ještě doplním fotkou s velkým rozlišením od Pepy "Sršně".