neděle 25. července 2010

První dojmy z použití navigace Mio na moto

Dnes jsem poprvé vyzkoušel na motorce novou navigaci Mio S501, upevněnou pomocí brašničky na navigaci od motorkar.net. Vypravil jsem se s ženou na výlet na Křivoklát na oběd. Pro moji Hondu CBF zároveň první jízda se spolujezdcem :-)





Dojmy z navigace a brašničky: 1A. Navigace je dostatečně rozměrná, při jízdě po městě člověk jakž takž i něco zaslechne, že se někam má odbočit :-) a je dostatečně zřetelná na denním světle, přesto že je to autonavigace. Připevnění brašničky na horní brýle motorky je raz dva pomocí dlouhých suchých zipů a brašnička pak nepřekáží, neposunuje se, nehýbe se etc. Kupodivu v praxi ani nevadí zasunutí klíče do zapalování. Kabel hezky prochází průchodkou, navíc CBF díky bočním krycím plastům a sedlu je jako dělaná pro jednoduché protažení napájecího kabelu pod sedlo spolujezdce, kde mám autozásuvku.

Cesta ve dvou s CBF 600 je bez problému. Sice vnímáte trochu posunuté těžiště a že motorka je naložená, tudíž oněch 600 ccm má trochu více práce, není to ale nic problematického. Jel jsem dnes turisticko-vyhlídkovou jízdu, vystačil jsem si s chodem motoru kolem 4 - 4.5 ot./min a pohoda.

Oběd na Křivoklátě v restauraci v části Amalín - viz odkaz na mapu, restaurace Nad Hradem, byl výborný. Hotovka svíčková za 90,-Kč, pro menší jedlíky i poloviční porce :-) 
Můžeme vřele doporučit, parkovat lze snadno před restaurací a lze sedět venku na zahrádce. A mají točenou Kofolu!!!